Rundveehouderij

Nieuws 264 x bekeken

Deense export nuchtere kalveren groeit 80 procent

Kopenhagen - De Deense export van nuchtere kalveren heeft in de eerste negen maanden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar een groei laten zien van 80 procent.

Dat meldt de rundvleesmarktnieuwsbrief van landbouwsectorfederatie LF. Tevens is de afzet in het buitenland sinds 2003 niet meer zo groot geweest. Tot en met september dit jaar zijn 16.500 dieren geëxporteerd.

Deels is de ontwikkeling een gevolg van de afkoppeling van de stierenpremie met ingang van 2012, waardoor een aantal veehouders de productie terugdraaien of er helemaal uitstappen, deels van het tekort aan stro wegens de neerslagrijke zomer, gelooft K.B. Lind Petersen, chef consulent van de rundvleessectie van FL.

Of registreer je om te kunnen reageren.