Rundveehouderij

Nieuws 209 x bekeken

Danone maakt wereldwijde arbo-afspraak

Parijs – Het Franse zuivel-, flessenwater- en babyvoedingsbedrijf Danone heeft met de internationale vakbond voor werkers in onder meer de voedingsindustrie en de landbouw UITA wereldwijde afspraken gemaakt over de arbeids- en werkomstandigheden.

De afspraken betreffen 101.000 werknemers in negentig landen, waaronder die bij de voormalige bedrijven van het voormalige Numico in ons land.

Beide partijen hebben vooral afgesproken de werkomstandigheden in de verschillende landen op een vergelijkbaar peil te houden. ”We willen geen sociaal beleid van twee snelheden,” aldus hoofd personeelszaken Muriel Pénicard van Danone.

Onderwerpen die aan de orde komen in het contract zijn de gevolgen van organisatorische veranderingen voor de betrokken medewerkers, opleiding en training op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk en het instellen van een systematische medische keuring voor werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.