Rundveehouderij

Nieuws 451 x bekeken 11 reacties

DOC vindt voorstel Deltamilk niet aan de orde

Hoogeveen - Het voorstel van Deltamilk aan DOC om met haar en niet met het Duitse DMK te fuseren is wat de directie en bestuur van DOC Kaas betreft niet aan de orde.

Dit zegt directeur Jannes Oosterveld van de Hoogeveense coöperatie. Hij verwijst er naar dat de coöperatie inmiddels middenin een fusietraject zit met DMK. “Wij hebben een heel zorgvuldig proces achter de rug, waarbij we zoeken naar een strategische partner om een steviger basis te krijgen, zodat we niet alleen van de kaas afhankelijk zijn. We zijn daarbij uitgekomen bij DMK. Ook omdat we zoeken naar een sterke partner in de Europese markt. De Raad van Beheer was unaniem in z’n keuze en ook de ledenraad was heel positief. Het voorstel van DeltaMilk is dus niet aan de orde.”

Oosterveld en coöperatievoorzitter Arjan Schimmel willen verder met DMK. De DOC-directeur zegt dat hij de stemming van donderdag 3 november met vertrouwen tegemoet ziet. Op een ‘nee’ van de leden rekent hij niet. Ook een voorstel tot uitstel van stemming ziet hij er niet van komen.

Oosterveld erkent dat er zaterdag een gesprek is gevoerd tussen Deltamilk-voorzitter Teunis Sterk en DOC-voorzitter Arjan Schimmel. Sterk heeft volgens Oosterveld niet alleen een fusievoorstel gedaan, hij heeft DOC ook gevraagd te mogen spreken op de ledenvergadering. Dat voorstel is afgewezen. Op de ledenvergadering van donderdag komt wel DMK-directeur Josef Schwaiger om een toelichting te geven op zijn plannen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het is logisch dat bestuur en directie na 1,5 jaar in het geheim onderhandelen nu in dit stadium niet kunnen zeggen: wacht nog effe, we moeten nog even kijken of deltamilk ons beter past.
  Maar ik vrees toch voor de heren Oosterveld en Schimmel dat de leden hier anders tegen aan kijken. Het zeer voortvarende tempo waarmee na het bekendmaking de besluitvorming plaats moet vinden stuit zowiezo menigeen tegen de borst.Die 2/3 meerderheid kan men wel schudden, de tweede vergadering ( meerderheid vd aanwezigen + 1) zal dan uitsluitsel moeten geven. Het argument dat de combi doc en deltamelk teveel afhangt van kaas en dus risicovol zou zijn is slechts ten dele waar. Ook binnen dmk gaat 50%vd melk de kaasbak in. Daarnaast schermt dhr Oosterveld met de ambities van dmk om wereldwijd te exporteren. Ik heb dan toch meer vertrouwen in Dutch cheese made in Holland, dan German cheese aus Holland. Eigenlijk was het ook een beter teken geweest als de doc leden geld méé hadden moeten brengen om te fuseren ipv een compensatie te ontvangen voor de te verwachten lagere melkprijs. Zowieso al geen goed voorteken.
  spannend dus.

 • no-profile-image

  hycapiualv

  tlejmbhe, gbcyeikmxb , [url=http://www.svwkfgpfxv.com]tqfhykyxoh[/url], http://www.ifmoivbpdj.com gbcyeikmxb

 • no-profile-image

  uvopgevjka

  vtahubhe, rcfzgaelcd , [url=http://www.zivcczeoik.com]zzvodfniwh[/url], http://www.ilozdpeypn.com rcfzgaelcd

 • no-profile-image

  oocxhnaqrs

  lawyfbhe, gduwvihvng , [url=http://www.jdjphkppls.com]xksskprajo[/url], http://www.vxuzspcxys.com gduwvihvng

 • no-profile-image

  pexkffzmpp

  dqpysbhe, cxxttczbxh , [url=http://www.urqucnyhob.com]xtqvuntxtk[/url], http://www.dxkzeznkqg.com cxxttczbxh

 • no-profile-image

  eqeimxwxuf

  irabgbhe, sldzpsvloa , [url=http://www.gblrfofqad.com]nggzmitazx[/url], http://www.acxoiaydzb.com sldzpsvloa

 • no-profile-image

  jodfldoags

  ydkpkbhe, mzpfffzrql

 • no-profile-image

  rjetaogjwk

  jteblbhe, http://www.hrwjryzdrf.com cehbykthip

 • no-profile-image

  qansryzltw

  oidhgbhe, http://www.txhyeowgan.com lptgscyinj

 • no-profile-image

  dydhbeumfv

  lcjoobhe, oqebzmyfxu , [url=http://www.zmlufefkwv.com]fbzpfntwgn[/url], http://www.penplnprdf.com oqebzmyfxu

 • no-profile-image

  qbyadnnlqe

  ovupqbhe, xwldcygusc , [url=http://www.mydqwubrvo.com]sxtlrmhwrb[/url], http://www.mgjivyqavk.com xwldcygusc

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.