Rundveehouderij

Nieuws 161 x bekeken 1 reactie

Britse regering tegen melkcontracten

Londen – De Britse regering blijft zich verzetten tegen verplichte contracten in de melkveehouderij. Volgens Londen blijft een vrijwillige aanpak die door de hele sector gesteund kan worden een betere benadering.

Dat stelt het plattelandsministerie Defra in een reactie op een eerder rapport van de vaste Kamercommissie die de door de EU voorgestelde contractualisering wel steunt. ’’Wij blijven er bij de sector op aandringen om aan een vrijwillige gedragscode te werken. Dat kan betere en snellere resultaten opleveren dan de EU-regulering. Regulering door de overheid is niet de oplossing, uiteindelijk blijft de sector zelf verantwoordelijk,” aldus staatssecretaris Jim Paice van landbouw.

Defra stelt daarbij dat nationale overheden geen aanvullende regels kunnen stellen, zoals voor de prijsvorming, exclusiviteitsclausules of opzegtermijnen. Als de Europese Commissie de lidstaten toch de optie biedt om verplichte contracten in te voeren, dan zal de Britse overheid de sector daar echter wel over raadplegen.

Frankrijk heeft de verplichte contractualisering in de melkveewereld wel overgenomen maar daar stuit het opstellen van de contracten zelf al maanden op ernstige problemen. Corr

Eén reactie

  • no-profile-image

    In de aardappel teelt hebben ze ook contracten. En nu maar leveren voor 3 a 4 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.