Rundveehouderij

Nieuws 172 x bekeken

Britse melkproductie verder omlaag

Newcastle – De Britse melkproductie is in september volgens voorlopige cijfers van het Rural Payments Agency uitgekomen op 1,0397 miljard liter.

Dat is bijna 26 miljoen liter minder dan in dezelfde maand vorig jaar. De melkproductie in Groot-Brittannië kwam in de eerste vier maanden van het lopende melkjaar steeds hoger uit dan een jaar geleden. Die trend boog in augustus echter licht om waarna de dalende lijn in de afgelopen maand in versterkte mate is doorgezet.

Over het lopende melkjaar als geheel komt de Britse melkproductie echter nog altijd ruim 57 miljoen liter hoger uit op 6,9275 miljard liter. Het RPA deelt verder mee dat het gemiddelde botervetgehalte vorige maand is uitgekomen op 4,09 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.