Rundveehouderij

Nieuws

Arla zet in op verdere verhoging biologische afzet

Nijkerk – Het succes op de biologische zuivelmarkt smaakt naar meer bij Arla Foods Nederland.

Het bedrijf heeft de afzet van biologische zuivel binnen anderhalf jaar weten te verdubbelen, terwijl was ingezet op een verdubbeling binnen drie jaar. Het bedrijf is nu een zes weken durende campagne gestart om de verkopen verder te verhogen. Het overgrote deel van de biologische zuivel die Arla verkoopt, is van Nederlandse herkomst. Eko Holland levert deze melk. Eko Holland kan echter niet altijd genoeg leveren. Dan komt extra volume vanuit Denemarken. Eko Holland haalt de laatste tijd ook biologische melk uit Engeland, maar van deze melk gaat niets naar Arla, verzekert voorzitter René Cruijsen. Eko Holland haalt zo’n 5 procent van haar melkafzet uit Groot-Brittannië omdat er in Nederland een tekort is aan bio-melk.

Het volume biologische zuivel bij Arla Foods Nederland is nog steeds vrij beperkt. Het bedraagt zo’n 3 procent van het totaal. In Denemarken is het volume biologisch bij Arla ongeveer een kwart van het totaal. Om het volume biologisch in Nederland verder te verhogen, probeert Arla nu extra kopers te lokken met een speciale actie. Consumenten die twee pakken Arla Biologisch kopen, kunnen biologisch dineren met 50 procent korting. Dat kan thuis met een Culinair Verspakket of bij een biologisch restaurant in heel Nederland.

"De omzetgroei van biologische zuivel komt van verschillende aanbieders, maar wij zijn als grote nieuwkomer de voortrekker geweest in de markt voor biologische zuivel", zegt Louis Rippen, directeur marketing & innovatie van Arla Foods Nederland.

De groei van de biologische afzet bij Arla blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen over de omzet van biologische dagverse zuivel in de afgelopen 52 weken. Arla Foods Nederland telt 440 medewerkers en bestaat uit twee onderdelen: Arla Foods dagverse zuivel in Nijkerk en Arla Foods amba voor kaasspecialiteiten uit Scandinavië. Het Deens/Zweedse Arla Foods is naar eigen zeggen de grootste producent van biologische zuivel in de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.