Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Alfa: voorkom te veel belasting

Leeuwarden – Accountantskantoor Alfa adviseert voor het boekjaar 2010/2011 het storten van premie voor lijfrente of extra giftenaftrek, om te voorkomen dat melkveehouders te veel belasting betalen. Het algemene beeld is volgens Alfa dat de fiscale inkomens in de melkveehouderij behoorlijk hoger zijn dan voorgaande jaren.

Volgens Alfa lijkt het er tot nu toe op dat het goede resultaat zich voort zet over het jaar 2011/2012. Als dat zo is, is het volgens het accountantskantoor wellicht zinvol om investeringen nog voor 1 januari 2012 te plegen. Gedacht moet worden aan voordelen wat betreft de investeringsaftrek, of de tijdelijke regeling willekeurige afschrijving kredietcrisis

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Goed zo, stort nog eens geld voor een lekkere ouderwetse woekerpolis bij een verzekeraar!! Wat bieden ze momenteel voor lage rente? Wordt toch een rendement om van te huilen!
  Of pleeg snel een investering om pas volgend jaar na te denken of het nou wel zo'n slimme investering was. Dag geld!

  Kunnen ze nou niets originelers bedacht krijgen, iets wat echt rendement oplevert? Investeer in iets slims of wacht een jaartje tot je iets slims bedacht hebt. Zal hard nodig zijn om klaar te geraken voor het quotumloze tijdperk na 2015. Bouw buffers op en neem daarbij het betalen van wat belasting voor lief aub.

 • no-profile-image

  Agrarisch Financieel Adviseur

  Melkveehouders doen er verstandig aan het advies niet klakkeloos te volgen maar eens elders te informeren naar wat in hun situatie goed is om te doen!

 • no-profile-image

  Durf gewoon eens belasting te betalen en reserveer wat voor slechtere tijden want die komen ook weer .
  Als er over enkele jaren minder verdient word kan een goede boekhouder de betaalde belasting van dit goede jaar nog wel terughalen ,

Of registreer je om te kunnen reageren.