Rundveehouderij

Nieuws

'Zuivelmaatregelen Commissie niet serieus te nemen'

Brussel – De maatregelen die de Europese Commissie in de voorbije maanden heeft genomen en voorgesteld om de zuivelmarkt beter te doen werken, zijn niet serieus te nemen.

Dit zei voorzitter Jack Baines van Eucolait, de Europese koepelorganisatie voor de zuivelhandel, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de organisatie.

Baines hekelde de voorstellen van Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos om producentenorganisaties in te stellen voor groepen van melkveehouders,om via die weg een betere melkprijs af te dwingen. Baines stelde dat die 'oplossing' niet gaat werken en zelfs zo wereldvreemd is dat zelfs boeren hem niet serieus nemen.

Ook het besluit van de Commissie om de huidige,dreigende oververhitting van de zuivelmarkt te blussen met het vrijgeven van interventiepoeder is volgens hem een voorbeeld van ineffectief beleid. Beter is het volgens hem om melkveehouders meer ruimte te geven om, afhankelijk van de marktsituatie, meer (of minder) melk te gaan produceren. Daarbij is het natuurlijk ook van belang om de superheffing op te schorten voor zolang die nog bestaat, aldus Baines.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.