Rundveehouderij

Nieuws

Veel tegenstand tegen Britse mega-farm

Nocton – De Britse actiegroep 38 degrees dient vandaag bij de regionale raad van het Engelse North Kesteven een petitie in met 66.000 handtekeningen tegen de komst van een mega-melkbedrijf met 3.770 koeien in Nocton. Daarnaast hebben nog eens ruim 1.600 mensen en organisaties een eigen bezwaarschrift ingediend.

De termijn om te reageren op de door Nocton Dairies aangevraagde bouwvergunningen loopt vandaag af. North Kesteven zal de komende weken de aanvraag en de bezwaarschriften beoordelen en naar verwachting nog dit voorjaar een besluit nemen. De initiatiefnemers van Nocton Dairies zouden, als ze goedkeuring krijgen, nog dit jaar willen beginnen met de bouw van hun boerderij zodat daar volgend jaar de eerste koeien gemolken kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.