Rundveehouderij

Nieuws 381 x bekeken 1 reactie

Samenwerking CRV en KI Kampen

Dalfsen – KI Kampen heeft voortaan de mogelijkheid om zowel stieren als vrouwelijke dieren te laten genotyperen door CRV.

Daartoe hebben beide fokkerijorganisatie een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

KI Kampen geeft aan haar aankoopbeleid gericht op koefamilies niet wezenlijk te gaan veranderen, maar met behulp van genoemde techniek negatieve afzwaaiers bij de inzet van nieuwe proefstieren zoveel mogelijk te voorkomen.

Voordeel voor CRV is dat naast de inkomsten die worden verkregen uit het verrichten van deze dienst, ook meer mogelijkheden ontstaan om sperma van jonge genoomgeteste Kampenstieren in het buitenland te vermarkten. Ook zal de database van in Nederland geteste stieren toenemen en dat is volgens de fokkerijorganisaties weer goed voor de betrouwbaarheid van de test.

Eén reactie

  • no-profile-image

    dit is een doorbraak ,er was altijd een principieel meningsverschil tussen CRV en KI Kampen ,vooral de voorzitter van KI Kampen had een heel eigenzinnige mening ,ze konden als kleine KI organisatie dit blijkbaar niet volhouden

Of registreer je om te kunnen reageren.