Rundveehouderij

Nieuws

Reductie zoutgehalte kaasproducten begrensd

Raleigh – Consumenten bemerken een reductie van het zoutgehalte in kaasproducten van minder dan 20 procent. Dat blijkt uit onderzoek door de Amerikaanse universiteit Noord-Carolina en meldt Dairyreporter.

Een testpanel kreeg verschillende kaasproducten voorgeschoteld. Hoe eenvoudiger het product, des te eerder een verlaging van het zoutgehalte werd opgemerkt. Bij cottage cheese werd een vermindering van het zoutgehalte van 8 procent al geproefd. Bij kaassaus werd een vermindering pas geproefd bij 18 procent.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vraagt om een reductie van het zoutgehalte van 25 procent als een kaasproducent zijn product het predikaat zoutarm wil meegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.