Rundveehouderij

Nieuws

Poederprijzen op Fonterra-veiling ruim 7 procent hoger

Auckland - De gemiddelde prijzen op de internet-zuivelveiling van Fonterra op 4 januari zijn met ruim 7 procent gestegen ten opzichte van de vorige veiling.

De gemiddelde prijs per ton melkpoeder is uitgekomen op 3.908 dollar, ofwel 2.912 euro. De prijs per ton magere melkpoeder steeg bovengemiddeld hard, ofwel met 11,3 procent naar 3.493 dollar. Dat is omgerekend 2601 euro.

Bij de laatste veiling is in totaal 33.700 ton poeder verkocht.
Een prijsstijging op deze veiling was weliswaar verwacht, maar een stijging van de gemiddelde prijs met 7,3 procent is toch onverwacht groot.

Ook de Nederlandse Zuivelnoteringen zijn naar boven bijgesteld. Dat blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel. De notering voor verse boter is met 2 euro verhoogd naar 362 euro per 100 kilo. Ook volmelkpoeder noteert 2 euro hoger en komt uit op 290 euro per 100 kilo. De magermelkpoedernotering (consumptie) is met 4 euro verhoogd naar 231 euro per 100 kilo, magermelkpoeder voor veevoederdoeleinden noteert 2 euro hoger op 221 euro per 100 kilo. De notering voor weipoeder is ongewijzigd en blijft daarmee staan op 80 euro per 100 kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.