Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

PZ trekt 6 ton uit voor onderzoek nieuwe risico’s uit melk

Scheveningen - Het Productschap Zuivel (PZ) trekt een bedrag van 6 ton uit om nieuwe risico’s in kaart te brengen vanuit melk en zuivel. Dit werd afgesproken op de vergadering van het PZ op 4 januari.

Het gaat vooral om het vroegtijdig kunnen ontdekken van nieuwe microbiologische besmettingen in zuivel. Welke zijn dat en hoe snel kunnen zulke nieuwe bedreigingen zich verspreiden in de melkveehouderij?

Het onderzoek wordt nodig gedacht omdat blijkt dat met de huidige controletechnieken niet alle risico’s afdoende in kaart worden gebracht en omdat afnemers en de maatschappij steeds meer eisen stellen aan melk en zuivelproducten.

Het onderzoek moet worden uitgevoerd door NIZO Foodresearch en moet in 2012 worden afgerond.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Snel wat aan doen, aan die levensgevaarlijke toestanden met melk. Je wilt niet eens dénken aan de risico's die je loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.