Rundveehouderij

Nieuws

Oenkerk doet niet mee in Dairy Campus in Friesland

Leeuwarden – De praktijkschool Oenkerk maakt geen deel uit van de Dairy Campus in Friesland. Dat meldt de Aeres Groep, waarin het AOC Groenhorst College en de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten zijn samengevoegd.

De praktijkschool in Oenkerk maakt deel uit van de Aeres Groep, die meer dan een jaar betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de Dairy Campus, waarin Wageningen Universiteit en Researchcentrum en de provincie Friesland samenwerken. De Campus is woensdag officieel van start gegaan.

Volgens de Aeres Groep hebben Wageningen UR en het provinciebestuur bij hun onderlingen afspraak in 2009 geen rekening gehouden met de belangen van de Aeres Groep, in het bijzonder de positie van Praktijkcentrum Oenkerk. De Aeres Groep zegt er voortdurend op hebben aangedrongen te kunnen meepraten over de ontwikkeling van de campus. “Wij zijn niet in staat geweest bindende afspraken te maken over eigendom, aansturing en inhoudelijke betrokkenheid bij het onderzoek en onderwijs.” Het steekt Aeres dat Friesland wel met 20 miljoen euro subsidie over de brug komt in de richting van de universiteit, maar geen geld overheeft voor het Praktijkcentrum Oenkerk.

De Dairy Campus in Leeuwarden moet het internationale kenniscentrum voor de zuivelsector worden. De vorming van het centrum is vertraagd door de ondernemingsraad van Animal Sciences Group van Wageningen UR. De OR wilde het praktijkonderzoek voor de melkveehouderij in Lelystad concentreren.

Of registreer je om te kunnen reageren.