Rundveehouderij

Nieuws 178 x bekeken

Melk uit gebied boven Moerdijk niet verontreinigd

Zoetermeer - De melk die de afgelopen dagen opgehaald is in het gebied boven Moerdijk is niet verontreinigd. Dat heeft de Nederlandse Zuivel Organisatie laten weten.

Uit voorzorg hebben de zuivelondernemingen de afgelopen week de melk van veehouders in het gebied ten noorden van Moerdijk apart opgehaald, apart verwerkt en opgeslagen in afwachting van onderzoek na de brand bij Chemie-Pack. De melk is onderzocht op aanwezigheid van onder andere zware metalen, waaronder lood, dioxines en pcb’s.

Vandaag zijn de onderzoeksresultaten bekend geworden. De uitkomsten vertonen geen afwijkingen en liggen ver onder de wettelijke normen. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit is hiervan op de hoogte gebracht. Het betreft een eerste meting. Uit voorzorg wordt een extra meting genomen. De uitslagen hiervan worden eind volgende week verwacht. In de tussentijd wordt de melk uit het gebied nog steeds apart opgehaald en verwerkt, en niet op de markt gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.