Rundveehouderij

Nieuws 287 x bekeken

Melk Moerdijk eerst onderzocht

Moerdijk - Melk van ongeveer vijftien melkveehouders in de omgeving van Moerdijk wordt eerst onderzocht voordat deze mogelijk naar de winkel gaat.

Een woordvoerder van Land- en tuinbouworganisatie LTO bevestigde berichtgeving van deze strekking van de NOS.

De zegsman spreekt van een standaard procedure, maar wel een "goede voorzorgsmaatregel", waarbij de melk wordt verwerkt tot melkpoeder en pas na onderzoek naar de winkel gaat of vernietigd wordt. In ieder geval twaalf van de bedrijven leveren melk aan Friesland Campina, aldus de woordvoerder.

De zegsman verwacht niet dat er schadelijke stoffen uit het onderzoek naar voren komen, aangezien de koeien binnen staan en niet van het gras gegeten hebben. Eerder werd al bekend dat een aantal groentetelers voorlopig geen spruiten, groene kool, boerenkool of savooiekool leveren. Ook daarvoor moeten eerst monsters worden onderzocht.

Lees ook: FrieslandCampina: geen melk uit Moerdijk in keten

Of registreer je om te kunnen reageren.