Rundveehouderij

Nieuws 1207 x bekeken

Jan Hoegen roodbontfokker van het jaar

Jan Hoegen uit Garderen (Gld.) is door Platform Roodbont uitgeroepen tot fokker van het jaar 2010. Deze titel wordt jaarlijks toegekend aan fokkers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het roodbonte ras.

Jan en Gerrie Hoegen doen al jaren mee in het keuringscircuit, zowel nationaal als internationaal. Zij hebben actueel de stier Malando op de kaart bij KI Samen en hun werk werd tijdens de NRM bekroond met een algemeen kampioenschap roodbont met Trilux 18 (Classic). Al met al reden genoeg voor de vakjury van verschillende vakbladen en de meerderheid van de fokstudieclubs om Hoegen uit te roepen tot roodbontfokker van het jaar. Tevens genomineerd waren gebroeders Bleser uit Epen (L.) en Hans Puttenstein uit Kamperveen (Ov.).

Of registreer je om te kunnen reageren.