Rundveehouderij

Nieuws 174 x bekeken

FrieslandCampina vergoedt niet opgehaalde melk

Amersfoort - FrieslandCampina vergoedt alle melk van leden en leveranciers die in december door sneeuwval niet opgehaald kon worden.

Dat zegt Atze Schaap, directeur Coöperatieve zaken van FrieslandCampina. Door extreme sneeuwval kon bij 24 Nederlandse melkveehouders en bij enkele Belgische leveranciers geen melk opgehaald worden, omdat de openbare wegen niet begaanbaar waren. Melkveehouders moesten daardoor de melk weg laten lopen. De niet geleverde melk wordt volledig vergoed.

De hoeveelheid wordt bepaald op basis van het gemiddelde van de leveringen in die periode. De vergoeding geldt alleen voor boeren die niet zelf verantwoordelijk waren voor het niet bereikbaar zijn voor de melkauto.

Of registreer je om te kunnen reageren.