Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina investeert 36 miljoen in Aalter

Amersfoort - Zuivelonderneming FrieslandCampina investeert 36 miljoen euro in haar productievestiging in Aalter. Dat meldt persbureau Belga.

FrieslandCampina verdubbelt de productiecapaciteit in het Meetjesland, wat negentig extra arbeidsplaatsen oplevert. “Over anderhalf jaar moet de investering afgerond zijn en zal de Aalterse vestiging omgevormd zijn tot een hoogtechnologische plant”, aldus FrieslandCampina België.

Ondertussen is FrieslandCampina in Aalter gestart met de constructie van de nieuwe gebouwen. Op de site worden de merkproducten Joyvalle en Campina geproduceerd voor de Belgische, Franse, Britse, Duitse en Nederlandse markt. Door de investering komen daar de merken Fristi, Cécémel en Nutroma in kartonverpakking en flessen en koffiemelk in cups bij.

“We moeten doordacht vernieuwen zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft”, zegt managing director Hugo Verhaegen. “Bovendien zullen we in Aalter een uitgebreide waaier aan producten bieden en willen we de nadruk leggen op maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

FrieslandCampina stelt in België ruim 1.200 werknemers te werk, waarvan 500 in Aalter. Vorig jaar investeerde de groep in de productiesite in Lummen en voor de vestiging in Bornem staat dit jaar nog een investering op til.

Of registreer je om te kunnen reageren.