Rundveehouderij

Nieuws 191 x bekeken 3 reacties

Duitse melkveehouders willen dioxine-schadeclaim

Gutach- De Duitse melkveehoudersorganisatie Unternehmen Milch eist van landbouwfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) rugdekking en volledige steun voor de indiening van een schadeclaim tegen de veevoerindustrie in verband met de dioxine-affaire.

De opzet is dat deze industrie daarmee een gevoelig lesje krijgt, zo blijkt uit de toelichting van Unternehmen Milch.

De roep om hulp is door Unternehmen Milch per brief meegedeeld aan DBV-voorzitter Gerd Sonnleitner. Volgens bestuurslid Verena Nopper van de melkveehoudersbond is het te optimistisch gedacht als ervan wordt uitgegaan dat de veroorzakers van de dioxineschade vrijwillig over de brug komen met vergoedingen.”Tot dusver heeft niemand van de betrokken spelers te kennen gegeven dat ze de aansprakelijkheid voor de puinhoop op zich nemen.”

Volgens Nopper kan de individuele veehouder het alleen niet aan om de claims tot gelding te brengen. ”Daarom is een duidelijk, afschrikkend signaal nodig tegenover de veevoerindustrie.”

Hoe groot de schade uitpakt is op dit moment nog moeilijk te zeggen. In de deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, die veruit het sterkst door het dioxineschandaal zijn getroffen, werd de preventieve sluiting van de melkveebedrijven afgelopen zondag weer opgeheven. In Nedersaksen ging het daarbij om 462 melkveehouders en Noordrijn-Westfalen om twaalf.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De leveranciers zijn nu toch verplicht een verzekering af te sluiten voor zo,n calamiteit !

  • no-profile-image

    De leveranciers zijn nu toch verplicht een verzekering af te sluiten voor zo,n calamiteit !

  • no-profile-image

    De leveranciers zijn nu toch verplicht een verzekering af te sluiten voor zo,n calamiteit !

Of registreer je om te kunnen reageren.