Rundveehouderij

Nieuws

DOC Kaas houdt voorschotprijs stabiel in januari

Hoogeveen – DOC Kaas heeft de voorschotmelkprijs over januari 2011 ongewijzigd gelaten ten opzichte van het voorschot in december. De vetprijs is blijven staan op € 3,03 per kilo en de eiwitprijs op € 6,83.

Het melkgeld bij een jaarleverantie van 800.000 kilo melk komt volgens de berekeningsmethodiek van Boerderij/agd.media uit op € 34,50 exclusief btw (uitgaande van 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit).

Directeur Jannes Oosterveld van DOC Kaas meldt een goede afzet van kaas, een goede prijsontwikkeling en eveneens gunstige prijzen voor wei. Net als in december is de marktsituatie stabiel. Oosterveld: ”De economie lijkt hier en daar toch wat aan te trekken en de signalen uit de markt zijn positief.”

Of registreer je om te kunnen reageren.