Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

D66 wil opheldering over Q-koorts bij ambtenaren

Den Haag – Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) wil opheldering van het kabinet over de besmetting van ambtenaren met Q-koorts. Zij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

Deze week werd bekend dat van de 178 medewerkers van de Voedsel en Waren Autoriteit die in 2009 en 2010 dieren hebben geruimd, er 25 besmet zijn geraakt. ”Dit geeft aan hoe makkelijk een epidemie zich kan verspreiden”, zegt Van Veldhoven. ”Ik wil helderheid over hoe de dieren zijn geruimd en welke stappen zijn ondernomen om medewerkers te beschermen. In de toekomst mag dit niet meer gebeuren.”

Woensdag debatteerde de Tweede Kamer met minister Edith Schippers (VWS) en staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) over de bestrijding van Q-koorts door het vorige kabinet en de plannen van de nieuwe regering. Schippers en Bleker komen nog met een brief waarin zij aangeven hoe zij de aanbevelingen van de commissie-Van Dijk willen implementeren.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ex-geitenboer

    Ik vraag me af, hoe het met de gezondheid van de geitenboeren zelf is. Zij werken dagelijks vele uren met de dieren. Zijn zij dan niet ziek geworden?. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ambtenaren en de gewone burger eerder ziek worden dan de boeren. Of is het met hun lichamelijke afweer slechter gesteld?

Of registreer je om te kunnen reageren.