Rundveehouderij

Nieuws 191 x bekeken 2 reacties

CDA: Franse zuivelcontracten ademen sfeer van communisme

Den Haag - Het CDA plaatst grote vraagtekens bij het invoeren van verplichte contracten in de melkveehouderij door Frankrijk.

Volgens Kamerlid Ger Koopmans kiest Frankrijk daarmee voor een communistisch systeem.

Frankrijk wil per 1 april schriftelijke contracten tussen melkveehouders en verwerkers verplicht stellen. Daarin staan prijs en te leveren hoeveelheid vastgelegd. Verwerkers krijgen een boete als zij melk afnemen zonder contract, melkveehouders mogen zonder contract geen melk leveren. De contracten hebben een looptijd van vijf jaar.

Volgens Koopmans betekent de maatregel, die voortvloeit uit de aanbevelingen van de Europese High Level Group, een ondermijning van de interne markt.
“Het CDA is voor sterke coöperaties en de mogelijkheden voor ondernemers om zich te verenigen, maar tegen de communistische inslag die Frankrijk nu lijkt te kiezen”, aldus Koopmans.

Koopmans wil over de kwestie morgen (woensdag) vragen stellen, bij het debat over de Landbouwraad met staatssecretaris Henk Bleker. Ook wil hij van Bleker weten wat zijn inzet in Europa is, nu een quotumverruiming voor Nederland niet haalbaar lijkt.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wie is nog bereidt om die verantwoordelijkheid te dragen. Zeven dagen in de week dag en nacht klaar staan voor je bedrijf.De andere maken de dienst uit en betalen een fooi! Nederland is niet beter, de koeien moeten in de wei bij friesland/Campina. Is dat beter voor de koe en het milieu en de portemonee? Zijn we gekke Henky of ondernemers?

  • no-profile-image

    Klopt dierenvriend. De DDR ligt nu ten westen van de Bondsrepubliek. Alleen tis hier 7 dagen per week ploeteren. In de DDR had men ook nog wat vrije tijd. En werden de gelden wat eerlijker verdeeld. DAT zullen vele geldschieters bestrijden, maar ik ben van menig dat die de mensen tegen mekaar uitspelen. groeten.........

Of registreer je om te kunnen reageren.