Rundveehouderij

Nieuws 458 x bekeken

Britten kopen meer cheddar-kaas

Londen – De Britse aankopen van cheddar-kaas zijn afgelopen jaar met 4,2 procent toegenomen tot ruim 1,35 miljoen ton. Cheddar, dat zowel als eigen merk als als merkproduct wordt verkocht, is de belangrijkste kaassoort in de Britse winkels.

Verreweg het grootste deel is mature ofwel oudere cheddar waarvan 874.000 ton werd verkocht, een toename met 9,4 procent. De lichtere soorten van deze kaas gingen echter wat minder over de toonbank waardoor de verkoop daarvan met bijna zes procent daalde.

Tegelijkertijd heeft supermarkt Tesco meegedeeld dat het dit jaar aanzienlijk meer cheddar uit eigen land gaat kopen. De winkelier mikt daarbij op 55.000 ton, dat zou 175 procent meer zijn dan afgelopen jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.