Rundveehouderij

Nieuws 165 x bekeken

Britse milieudienst tegen 'superdairy'

Nocton – De Britse milieudienst Environment Agency heeft een formeel bezwaarschrift ingediend tegen de plannen voor een supermelkbedrijf met 3.770 koeien in het oost-Engelse dorp Nocton.

Volgens de dienst ‘levert het boerenbedrijf een onaanvaardbaar risico op vervuiling van het grondwater op’.

De megafarm zou moeten komen op een terrein dat plaatselijk bekend staat als de Nocton Heatch. Volgens de Environment Agency dient dat als reservoir voor de plaatselijke watervoorziening waar 74.000 woningen van afhankelijk zijn. ‘’Vervuiling van het grondwater is niet of nauwelijks waarneembaar totdat het de ontvangers van dat water bereikt,’’ stelt de dienst daarbij. Het bezwaar van de dienst vormt een groot probleem voor de boeren achter Nocton Dairies, omdat instemming van de Environment Agency een voorwaarde is voor het verlenen van de bouwvergunning.

Of registreer je om te kunnen reageren.