Rundveehouderij

Nieuws 182 x bekeken

Britse melkprijzen weer omhoog

Londen – Een aantal Britse zuivelbedrijven heeft opnieuw een verhoging van de melkprijzen aangekondigd.

De verhogingen lopen daarbij uiteen van 1,25 pence (1,45 eurocent) tot een paar dubbeltjes per liter.

First Milk, de grootste coöperatie van melkveehouders in Groot-Brittannië, verhoogt de melkprijzen met 1,25 pence tot 0,25 pence per liter, afhankelijk van de bestemming van de melk. De standaard melkprijzen komen bij deze coöperatie daarmee uit rond de 28 eurocent per liter.

De verhogingen gaan in per 1 februari, Dezelfde ingangsdatum geldt voor de verhoging bij Dairy Crest, waarbij de melkprijs met 1 pence (1,16 eurocent) per liter omhoog gaat. Dairy Crest stond de laatste tijd zwaar onder druk van de vereniging van melkleveranciers die in een open brief om betere melkprijzen had gevraagd. Het Ierse Glanbia en het Franse Lactalis verhogen de melkprijs voor de leveranciers van hun Britse kaasfabrieken eveneens met 1 pence. Ook bij deze fabrikanten gaat de verhoging in per 1 februari.

Of registreer je om te kunnen reageren.