Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Britse melkprijs blijft stijgen

Londen – De Britse melkprijs stond in de maand november op een gemiddelde van 26,16 pence (31,3 eurocent) per liter. Dat is ruim een halve pence meer dan in de voorafgaande maand en 1,32 pence meer dan een jaar geleden.

Het gemiddelde botervergehalte lag in november op 4,11 procent, het eiwitgehalte op 3,36 procent. Dat blijkt uit het maandelijks overzicht van het plattelandsministerie Defra.

De laatste weken lijkt de Britse melkprijs verder door te stijgen.Verschillende verwerkers hebben hun prijs met 0,5 tot een volle pence per liter verhoogd. Deze week zal supermarkt Tesco de nieuwe melkprijs voor de aan haar gelieerde melkveehouders bekend maken waarbij eveneens een verhoging in de orde van grootte van een pence per liter wordt verwacht.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De Engelse boeren kregen ook een zeer lage melkprijs,ze werden uitgemolken door de grote supers dank zij de NMA,maar doordat de produktie af nam ,moeten de supers wel over de brug

  • no-profile-image

    Precies Gert,hieruit blijkt dus dat boeren best wel macht hebben,als ze maar willen....Oplossingen komen echt niet van bovenaf,wie daar nog op rekent komt bedrogen uit

  • no-profile-image

    Nee, de ellende komt van bovenaf. En die kunnen wij dan weer oplossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.