Rundveehouderij

Nieuws 195 x bekeken

Britse melkersgroep daagt zuivelbedrijf uit

Londen – Dairy Crest Direct, de belangengroep van 1.350 melkveehouders die hun melk leveren aan zuivelbedrijf Dairy Crest, eist dat de melkprijs zo snel mogelijk naar 27 pence (31,5 eurocent) wordt opgetrokken.

DCD stelt dat de huidige prijs voor vrije leveranciers van 28,8 cent per liter niet houdbaar is en ook onder het niveau in Europa, de Verenigde Staten en zelfs Nieuw-Zeeland ligt.

‘’De verhouding tussen de voerprijzen en de melkprijs ligt op het laagste punt sinds 2007. De noodzaak voor een belangrijke verhoging van de melkprijs is ruim over tijd. De levensvatbaarheid en duurzaamheid van een groot deel van de Britse melkveehouderij is nu in gevaar,’’ aldus voorzitter David Herdman van DCD. De groep wil dat het zuivelbedrijf zo snel mogelijk met al haar afnemers gaat praten over een hogere melkprijs. De leden van de groep leveren Dairy Crest meer dan 1,7 miljard liter melk per jaar.

De sectie zuivel bij de National Farmers Union is blij met deze ‘uitdaging’ van een groep melkleveranciers aan hun eigen afnemer. ‘’Dairy Crest Direct toont werkelijk leiderschap voor haar leden door Dairy Crest zo openlijk uit te dagen. Dit stuurt een duidelijke boodschap aan het bedrijf dat haar boeren niet tevreden zijn. De boerenvertegenwoordigers moeten natuurlijk op goede voet blijven staan met de directie en leiding van het zuivelbedrijf maar ze zijn er toch in de eerste plaats om voor de boeren zelf op te komen,’’ aldus voorzitter Mansel Raymond.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.