Rundveehouderij

Nieuws 216 x bekeken 6 reacties

Britse melk goedkoper dan water

Edinburgh – Een liter melk is in de Britse supermarkten nu goedkoper dan een fles water.

De winkelbedrijven zijn het nieuwe jaar begonnen met een verhevigde prijzenoorlog waarbij ook melk als wapen wordt ingezet.

Dat schrijft een verontruste National Farmers Union of Scotland (NFU). De grote Britse winkelketens verkopen momenteel twee plastic flessen met elk 4 pint melk (2,272 liter) voor 2 pond (2,40 euro).

De NFU concludeert dat melk bij dergelijke aanbiedingen momenteel 54,3 cent per liter kost, terwijl de grote winkeliers een literfles Highland Spring bronwater verkopen voor omgerekend 1,06 euro.
”Dat kan op de korte termijn erg aantrekkelijk lijken voor de klanten, maar betekent tegelijkertijd een nieuwe klap voor de melkveehouders. De geschiedenis leert dat bij prijzenoorlogen niet de supermarkten maar hun leveranciers het slachtoffer zijn. De grote winkelbedrijven blijven de waarde van de Schotse melksector ondermijnen door de klanten met goedkope melk naar hun winkels te lokken,” aldus de Schotse boerenbond.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Spa is hier ook vaak duurder

 • no-profile-image

  Dank zij de NMA worden de boeren uitgemolken,EU niet erg bedankt

 • no-profile-image

  Als ik het artikel goed lees, kost 2,3 ltr € 2,40 dit is geen € 0,54 / ltr maar € 1,05 / ltr. Dit is gelijk aan de prijs voor water. Hiermee mag ik concluderen, dat puur water, een onderdeel van melk netzo duur is als melk. De boeren voegen dus alle ingrediënten (eiwit, vet, mineralen etc.) gratis toe. Wat doen de melkboeren nu verkeerd t.o.v. de waterboeren?

 • no-profile-image

  Misschien de houdbaarheidsdatum?

 • no-profile-image

  Koetje Boe, je moet overschakelen op waterbuffels!

 • no-profile-image

  Han, misschien teveel investeren in schaalvergrotng?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.