Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Britse megaboerderij valt pamflet tegenstanders aan

Nocton - Nocton Dairies, het bedrijf dat een mega-melkbedrijf met 3.770 koeien wil vestigen in het gelijknamige dorp in Oost-Engeland, heeft een formele klacht ingediend tegen een folder van de Campaign against factory farming operations CAFFO.

Volgens Nocton bevat de folder ‘misleidende informatie, onrelevante verwijzingen en zaken die tot onterechte angst en bezorgdheid kunnen leiden’.

CAFFO is één van de vele actiegroepen die zich verzetten tegen de plannen van Nocton Dairies. De laatste folder van deze groep, die verspreid is onder de 5.000 mensen die in en rond het dorp wonen, gaat Nocton Dairies echter te ver. Het bedrijf heeft daarom een klacht ingediend bij de Advertising Standards Authority, de toezichthouder op de Britse reclamewereld. In de klacht noemt Nocton Dairies 26 specifieke stukken tekst die naast de waarheid zitten of het melkbedrijf ten onrechte zouden beschuldigen. Daarbij gaat het om punten met betrekking tot de – vermeende – watervervuiling, geluids- en stankhinder en de volksgezondheid. ‘’Wij hebben geen probleem met legitieme bezwaren tegen onze plannen en zijn ook altijd bereid dat te bespreken met iedere betrokkene. Maar deze folder gaat volledig voorbij aan de inhoud van onze vergunningsaanvraag, speculeert, verspreidt angst en verwijst naar onrelevante onderzoeken,’’ aldus het bedrijf in een verklaring.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat is erger 377 boeren met 100 koeien of 1 boer met 3770 koeien.

 • no-profile-image

  Christiaan

  @arendo

  377 boeren met 100 koeien is 37.700 koeien. Dat is veel meer dan 1 boer met 3770 koeien. Maar of dat dat erger is?

 • no-profile-image

  377 maal 100 is fout moet wezen 37,7maal100 koeien.

 • no-profile-image

  We nemen dus als voorbeeld 37,7 boeren....

 • no-profile-image

  ik dacht dat mega bedrijf pas begint bij 10000 koeien

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.