Rundveehouderij

Nieuws 156 x bekeken

Brits Milk Link verhoogt melkprijs

Londen – De Britse zuivelcoöperatie Milk Link verhoogt de melkprijs voor haar leden per 1 februari.

Boeren die leveren voor de verse melkproductie krijgen 0,94 eurocent meer per liter, boeren van wie de melk wordt verwerkt tot kaas en andere zuivelproducten ontvangen een verhoging met 1,2 eurocent per liter.

De standaardmelkprijs komt bij Milk Link daarmee uit op omgerekend 31,2 cent per liter. Dat betekent dat de leden van de coöperatie meer voor hun melk ontvangen dan collega’s die in zogenaamde ’dedicated pools’ voor grote supermarkten leveren. Al met al heeft Milk Link haar melkprijs sinds het begin van het melkjaar al verhoogd met 3,3 cent voor zuivelproducten en 3,01 cent voor verse melk.

Of registreer je om te kunnen reageren.