Rundveehouderij

Nieuws 178 x bekeken 1 reactie

Bijna 100 arrestaties om vervuilde melk China

Peking - Bijna honderd mensen zijn het afgelopen half jaar in China opgepakt, omdat ze verdacht worden van het produceren of verkopen van met melamine vervuilde melkproducten.

De stof, die normaal gebruikt wordt voor de productie van plastic en die verhult dat melk is aangelengd, mag sinds een groot schandaal in 2008 niet meer worden gebruikt. Dat meldden Chinese staatsmedia donderdag.

Sinds juli hebben de autoriteiten veertig onderzoeken naar vervuilde melk geopend. In totaal is in de afgelopen maanden ruim 2.100 ton besmet melkpoeder in beslag genomen. Ondanks toezeggingen van de overheid dat al het giftige melkpoeder van de markt gehaald zou worden, blijken bedrijven toch nog de beschikking te hebben over vele tonnen van dit goedje.

Drie jaar geleden stierven in China zes kinderen doordat ze met melamine vervuilde melk hadden gedronken. Honderdduizenden mensen kregen last van nierstenen. Tientallen mensen zijn opgepakt voor hun rol in het schandaal. Twee van hen zijn geëxecuteerd.

Eén reactie

  • no-profile-image

    chinezen zijn knoeiers

Of registreer je om te kunnen reageren.