Rundveehouderij

Nieuws 19 reacties

ABN Amro: melkprijs komende jaren 30 tot 32 cent

Heerenveen – De melkprijs zal de komende jaren gemiddeld 30 tot 32 cent zijn. Dat zei Joop Wijn, lid van de raad van bestuur van ABN Amro, maandagavondavond op een bijeenkomst voor agrariërs in Heerenveen.

Zijn verwachting is dat 2011 voor melkveehouders een prima jaar zal zijn, ondanks stijgende voerprijzen. Voor akkerbouwers zijn de vooruitzichten volgens hem eveneens gunstig en in de glastuinbouw zal het herstel doorzetten. Alleen voor de varkenshouderij zijn de vooruitzichten minder, aldus Wijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  In de jaren 1980 - 1983 was de melkprijs gemiddeld ronde de 67 cent ( oude munt ). Hoezo goede jaren voor de melkvee houderij? Wat hebben in al die jaren de onkosten gedaan ?? Diegene die schrijft dat de melkveehouders met zon prijs een "goed " jaar hebben , is volgens mij totaal de weg kwijt. Dat de melkveehouderij nog draait hebben de boeren ALLEEN aan zich zelf te danken ! Door de tomelose inzet van boer en gezin. En niet aan mensen die er mooie verhaaltjes bij verzinnen. 32 euro cent ??? De melk zou 62 eurocent moeten opbrengen vanaf de boerderij. Bronwater is over het algemeen duurder dan melk. Er is maar 1 mogelijkheid om de prijs te "liften " , melken volgens Canadees systeem ! Vraag en aanbod op mekaar afstemmen, en niet telkens melken voor een markt die er niet is. Boeren doen er goed aan om zich dat goed ter harte te nemen en zich niet laten ringeloren door de mlkfabrieken en de LTO. Die zitten ( ik zal er niet iets nieuws meer aan toevoegen) onder een hoedje.

 • no-profile-image

  Grappig dat je het zegt heinrich. Ik was laatst op een feestje waar ook werd gesproken over de gulden en de euro, en dat bijvoorbeeld alles wat 1 gulden kostte nu 1 euro kostte, maar dat zij vroeger een salaris hadden van een x bedrag in guldens maar dat zij ook datzelfde nu ontvongen in euro's. Toch vreemd dat de melkprijs niet op dat niveau zit, terwijl de kosten wel 1-1 zijn veranderd.

 • no-profile-image

  LOL Lol, Spotvogel, is allang gestopt met aan deze fora zijn energie en kennis te verdoen en ik ga er ook mee kappen. Want ook dit item is al uit en te na aan de orde geweest afgelopen jaren. Ik herkauw het nog 1x: rond 1970 kreeg de boer zo'n 55 - 60 eerlijke ouwe hollandse centen voor zijn melk. Dat lag 10 tot 20 jaar later een paar rooie centen hoger, zeg tussen 60 en 65 cent.En dat was destijds al amper kostendekkend! Per saldo worden jullie al een halve eeuw geript en gestript door die zogenaamde cooperaties. En geloof me: dat gaat nooit meer goed komen!

 • no-profile-image

  Eens herkauwer. Morgen loopt de proefperiode van Agd af. De huidige melkprijs noopt tot bezuinigingen. Ik dacht dat het abonnement van "Boerderij" en de zaterdageditie al meer dan genoeg kostte. Als nu voor de digitale krant ook nog betaald moet worden, terwijl alles in de zaterdageditie staat, dan worden het dure reacties op de gepresenteerde artikelen. Het was mooi te kunnen debatteren met jullie collegae, daarvoor mijn oprechte dank. Maar ook ik stop er (met pijn in het hart) mee.

 • no-profile-image

  Herkauwer en melkveehouder, ik zal jullie missen. Ook ik kap er mee. Ga niet betalen voor dit forum. Herkauwer mijn email is gruttokraan@hotmail.com. Stuur mij eens een mailtje (dan heb ik gelijk jouw emailadres), want ik wil jouw grote ervaring en kennis niet kwijtraken.

 • no-profile-image

  Ik stop er ook mee ,ga nooit betalen voor geen enkel iets op internet.AGD is bij mij in de peiling dusdanig gezakt door de jaren heen tot een opruiend medium dat tegen zijn eigen doelgroep trapt. De groeten!

 • no-profile-image

  Nou HEINRICH.wat dacht dan van de prijzen van de akkerbouw in de veenkolonien.Wekrijgen de helft van dertig jaar geleden.

 • no-profile-image

  Beste Melkveehouder, Watersnip en alle andere trouwe deelnemers aan de structurele en vaak ook heel amusante en onderhoudende forumdiscussies. Ook ik haak af, want AGD heeft al veel te veel foeilelijke kruissteken laten vallen. Het ergst vind ik nog wel het botweg wissen van onze belangrijke mestfora 'chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland'en 'Puber verdubbeld omzet mesthandel'. Een Agri-medium dat zoiets flikt deugt gewoon niet! Gelukkig heeft onze Kritische Lezer alles gekopieerd en uitgedraaid en waarschijnlijk heeft ook Henk van der Pol in Tollebeek nog wel een kopie. We zijn die info dus zeker niet kwijt! Betalen voor een internetkrant met summiere nieuwsflitsen zal ik nooit van mijn leven doen. Sowieso betaal ik nooit voor dergelijke virtuele zaken. De al maandenlang aangekondigde 'verbetering'van het digitale AGD blijkt op z'n vlaams gezegd 'een Hoed ' te zijn. Een sof dus! De lol is eraf en bovendien komt er nauwelijks nog een fatsoenlijke inhoudelijke discussie op gang. De AGDredaktie kan een voorbeeld nemen aan De Boerderij, waarin ik een maand geleden zeer vruchtbaar discussieerde in het forum "Hoe pakken wij de ganzen aan? Discussier mee". Dat heeft inmiddels tot een prachtige samenvattingv door redactrice Josien Kapma geleid. Deze is te vinden onder 'Hoe pakken wij de ganzen aan?Samenvatting discussie". Zo hoort het en daar kan AGD een puntje aan zuigen.
  Mede namens Jan Warmenhuizen, Katja en Katrien Oudshoorn, Kees Waverijn, Piet Zegveld, Wipstaartje, Zwalker, Wandelaar en niet te vergeten Spotvogel: hartstikke bedankt allemaal voor de fijne tijd in de oude AGD-forumdiscussies. Je kunt ons bereiken via de mail van Spotvogel: leo.vandenbergh@gmail.com of gewoon per post: Leo van den Bergh, Bieskamp 74, 6651 JN Druten

 • no-profile-image

  Ook ik ga afhaken, een groet aan alle reageerders die ik op de forumdiscussies van de oude AGD website ben tegen gekomen.

 • no-profile-image

  Waarom kan op het bericht van FC over de verplichte weidegang niet gereageerd worden? (Bang voor de reacties???)

 • no-profile-image

  Ook ik haak af. Mensen het was een waar genoegen om deel te hebben kunnen uitmaken van iets unieks, dat nu op het punt staat te verdwijnen. Het ga jullie goed.

 • no-profile-image

  henk laat zien dat je voor de boeren bent .succes!

 • no-profile-image

  Beste Natuurboer en heer Geverink, ik werp nu maar mijn laatste literaire vermomming af en eindig mijn deelname aan deze inspirerende, vruchtbare, ontspannende en verslavende forumdiscussies nét zoals ik er op 19 oktober 2009, in het fantastische forum 'De Haas heeft het moeilijk', mee begon. Als SPOTVOGEL! Herkauwer was enkel mijn Alter Ego dat diende om gewichtige zaken aldoor te herhalen en om achtergronden toe te lichten en nieuwe feiten aan de orde te brengen. Altijd geheel conform de waarheid! Mijn mail- en postadres heb ik hieronder al genoemd. Op datzelfde adres is ook de hele virtuele crew te bereiken, die mij bijna anderhalf jaar trouw heeft bijgestaan. Naast ecologisch natuurbeschermer en - onderzoeker ben ik immers schrijver en zal mij nu dan ook spoorslags aan het werk zetten om deze memorabele en volkomen nieuwe episode uit de geschiedenis van het geschreven woord op een zo beeldend mogelijke wijze vorm te gaan geven. Ik ben jullie en eenieder die heeft bijgedragen aan deze unieke (en helaas naar het schijnt eenmalige) manifestatie van het digitaal in beeld gebrachte woord, oprecht dankbaar. En ik hoop dat onze discussies hier en daar tot positieve ontwikkelingen zullen gaan leiden, of dat reeds deden. Ik zal jullie allemaal missen. Het ga je goed!

 • no-profile-image

  Mensen, heb ik iets gemist? Ik dacht dat dit forum gratis was als je een abonnement had op het AGD? Hoe zit dit precies?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer godzijdank, ik was bang dat ze jou de Bullewijkerplas, het Kinselmeer of Buiten IJ in hadden gejaagd. AGD is helemaal door de zwarte rioolratten besnuffeld. Ze verkopen dure abonnementen op de gedrukte krant en proberen de verliezen daarop aan te zuiveren door ook op virtulele pagina's prijzige abonnementen te heffen. En dat is van de gekke. Ik voorspel, dat er weldra niet één virtuele of traditionele lezeres of lezer meer over zal zijn. Want wie leest er nou nog van krantenpapier waar straks de visboer Rode Poon of Slipjestong in verpakt? Zelfs geen weggesaneerde Urker visserman! Want die verpakt zijn Dioxinerijke Biesboschpaling immers in vetvrijpapieren puntzakken van droplullen langs de boorden van het IJsselmeer! Kortom: bel of mail me even, want ik wil graag contact met je houden. Heel veel dank voor vele uren onderhoudende discussies en eyeopende overdenkingspunten. Het was mij een groot genoegen!

 • no-profile-image

  g de v

  Nieuw proef abbonnementje op een ander e-mail adres is niet zo moeilijk voor elkaar te krijgen..

 • no-profile-image

  Jan Warmenhuizen

  Zeg Herkauwer wat maak je me nou? Je ken toch niet zomaar kappen met het inbrengen van al jouw kennis? Dan zorg je alleen maar dat ze zich bij AGD de pleuris lachen.

 • no-profile-image

  Okee herkauwer, alles is genoteerd. Wij gaan deze strijd winnen van de natuurcriminelen in onze natuur. Ook van een CORRUPT CDA. Eens gaan we inzien dat "beheer met een geweer" niet meer kan in onze samenleving. Leve een jachtvrij Ned. Groeten vanuit het mooiste dorpke in brabant, waar het leven nog goed is, ook als het er wel eens stinkt

 • no-profile-image

  Hé Anti Jach, heb jij de etnische zuiveringen van AGD - sorry Wegener - ook overleefd? Dan gane we d'r weer effe stevig tegenaan. Je mot trouwens de groeten hebben van Herkauwer. We bennen vanochtend vroeg gaan posten langs de Vecht bij Weesp om te zien of Rijkman Groenink nog achter de gebreide broek lag. Je weet wel: in die grote molen pal aan het water.

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.