Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Wet antibioticaregistratie voor de zomer gereed

Den Haag – De wet die de centrale registratie van het gebruik van antibiotica verplicht, is binnen een halfjaar klaar. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer.

De registratie vloeit voort uit de onlangs gepresenteerde voorstellen van de taskforce antibiotica. Bleker wil dat het gebruik van antibiotica in de veehouderij in 2013 met de helft is afgenomen. Wanneer de wet van kracht wordt, hangt af van het tempo van de behandeling in het parlement.
Om de gewenste afname te realiseren wordt tevens het gebruik van derde en vierde generatie cephalosporinen en fluorchinolonen moeilijker gemaakt, de cascaderegeling (mogelijkheid om niet-toegelaten antibiotica te gebruiken) beperkt en het aanbieden aan het slachthuis van dieren die een overschrijding van de residulimieten vertonen strafbaar gesteld.
Als uit tussentijdse rapportages blijkt dat de doelstelling niet kan worden gehaald, neemt Bleker aanvullende maatregelen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouders hadden deze verplichting al

Of registreer je om te kunnen reageren.