Rundveehouderij

Nieuws 596 x bekeken

Weinig nieuw bloed in Stierindex GES

Wageningen – De fokkerij kent weinig nieuw bloed, vooral bij de zwartbonte stieren.

Dat kan worden geconcludeerd na bestudering van de jongste stierindexen van de stichting GES.

Bij de zwartbonte stieren versterkte O-Bee-Manfred zijn koppositie in de lijst. Naaste concurrenten Woudhoeve en Ponsstar Shogun blijven daar nog altijd zo’n 60 punten op de NVI onder. Enige en hoogste nieuwkomer bij de eerste 100 is O-Man-zoon Maniac Ps (van KI Samen) met een NVI van 192.

Bij de roodbonte stieren is er even weinig nieuw bloed. Daar staat Ts Gogo-zoon J&G Malando als enige nieuwkomer op plaats 11. Deze stier van opnieuw KI Samen heeft een NVI van 159.

Wel is er voor het overige meer beweging bij de roodbonten. Heihoeve Delta Spencer blijft de lijst aanvoeren, maar Canvas-zoon Lowlands Mamba rukt sterk op naar plaats nummer 2 en zit met een NVI van 203 nog maar 2 punten verwijderd van de koploper. Ook Ts Gogo-zonen Lowlands Fender en J&G Lego stomen goed op.

Of registreer je om te kunnen reageren.