Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Veerman: LTO moet boeren faciliteren bij verduurzaming

Heerhugowaard – LTO moet boeren en tuinders faciliteren bij de duurzaamheidsslag door te ondersteunen bij kennisontwikkeling en verspreiding van kennis. Dat zegt oud-landbouwminster Cees Veerman tijdens de Dag van LTO Noord in het Noord-Hollandse Heerhugowaard.

“Boeren en tuinders moeten zelf met initiatieven komen om de duurzaamheidsslag te maken. LTO is een krachtig instrument dat daarbij kan ondersteunen. Je moet niet meer verwachten dat er uit Den Haag iets komt. Vanuit Brussel kun je nog een klein beetje verwachten, maar je moet het vooral zelf doen”, sprak Veerman tegen de boeren en tuinders.

LTO kan daarbij een faciliterende rol spelen door kennis te verspreiden en te ondersteunen bij . “Boeren moeten zelf groepjes vormen om bepaalde zaken op te pakken. LTO kan ze hierbij helpen. Er is in Nederland heel veel kennis dat nog op de plank ligt. Daar moeten we meer gebruik van maken”, zegt Veerman.

Voorzitter Siemen Ruiter van LTO Noord Noord-Holland reageert positief op de uitlatingen van Veerman. “Boeren moeten zelf kunnen kiezen welke kant ze op willen. We kunnen ze daarbij ondersteunen. Acceptatie van de maatschappij voor agrarische productie is daar heel belangrijk bij. Politiek is zeker ook een onderdeel van de maatschappij, daarom moeten we ook blijven lobbyen”, aldus Ruiter. Hij voegt er aan toe dat het lobbywerk van LTO Noord veel resultaten boekt voor boeren en tuinders. “Het duurt alleen soms lang voordat je resultaat ziet”, aldus Ruiter.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Jan 1

    Hij ziet er bitter uit op die foto

  • no-profile-image

    Zeg maar gerust 'eng'. Het blijft tenslotte een griezel. Wat die kennisverspreiding door LTO betreft: dat is echt de beste grap die ik in tijden gehoord heb.

Of registreer je om te kunnen reageren.