Rundveehouderij

Nieuws 404 x bekeken

VWA-dierenartsen komen toch in register

Den Haag – De Voedsel en Waren Autoriteit is bezig haar eigen dierenartsen te registreren bij het Centraal Informatiepunt voor Beroepen in de Gezondheidszorg (CIBG).

In dat register worden dierenartsen geregistreerd die vallen onder de Wet op de Uitoefening Diergeneeskunde (WUD).

Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) schreef deze week dat dierenartsen van de Voedsel en Waren Autoriteit geen werkzaamheden doen die vallen onder de WUD. De VWA-dierenartsen hoeven volgens hem niet te worden geregistreerd.

Bleker schreef dat in antwoord op vragen over de uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ) in Kootwijkerbroek in 2001. De vaststelling van MKZ in Kootwijkerbroek is gedaan door een niet-geregistreerde dierenarts.

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor de Diergeneeskunde is van mening dat VWA-dierenartsen werk doen dat valt onder de WUD en dat registratie dus vereist is. De VWA is dat kennelijk zelf ook van mening, nu de dierenartsen worden geregistreerd.

Tot voor kort werd het dierenartsenregister beheerd door de VWA zelf. Per 1 juli van dit jaar is dat overgedragen aan het Centraal Informatiepunt voor beroepen in de gezondheidszorg.

Of registreer je om te kunnen reageren.