Rundveehouderij

Nieuws 178 x bekeken

Theoretische melkprijsverhoging voor Duitse veehouders

Berlijn - De melkprijzen die Duitse verwerkers aan leveranciers uitbetalen, moeten per 1 januari worden aangegeven op basis van 4 procent vet in plaats van 3,7 procent.

Dat heeft de Bondsraad vastgelegd. Het nieuwe vetpercentage komt beter overeen met het werkelijke gemiddelde gehalte van de melk, zo luidt het argument. De vergelijking van de prijzen, inclusief toeslagen en kortingen, wordt gemakkelijker, omdat in veel statistieken in zowel Duitsland zelf als daarbuiten de melkprijzen nu al met 4 procent (dan wel 4,2 procent) vet worden vermeld.

De standaard voor het eiwitgehalte wordt gehandhaafd op 3,4 procent. In de praktijk is dit gehalte namelijk bijna hetzelfde. De gemiddelde melkprijzen stijgen door de statistische maatregel ten opzichte van de huidige aanpak op papier met 1 tot 1,4 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.