Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Rabobank rekent begin 2011 op hogere zuivelprijzen

Utrecht – Een tegenvallende melkproductie in Nieuw-Zeeland in combinatie met een goede vraag op de wereldmarkt laat de zuivelprijzen in het eerste kwartaal van 2011 stijgen. Deze verwachting spreekt de Rabobank uit in haar kwartaalbericht.

De melkproductie in Nieuw-Zeeland valt tot nu toe tegen en de verwachtingen zijn niet goed. Droogte speelt een deel van de Nieuw-Zeelandse boeren parten. De mindere productie in Nieuw-Zeeland wordt niet volledig opgevangen door de gestegen productie op het noordelijk halfrond. Daarom verwacht de Rabobank dat de hoeveelheid beschikbare zuivel voor de wereldmarkt gaat dalen, na bijna twee jaar van stijging.

De vraag naar zuivel op de wereldmarkt is tot nu toe sterk. Landen als China en Rusland spelen hierin een belangrijke rol. Zolang de vraag vanuit deze twee landen op peil blijft en de wereldeconomie zich verder herstelt, verwacht de bank voor komende maanden een opwaartse druk op de internationale zuivelprijzen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gemengd bedrijf

    de rabo moet zeker nog wat geld wegzetten door meer quotumhandel. laat je de kop niet gek maken.

  • no-profile-image

    gunstig, maar blijf kalm.

Of registreer je om te kunnen reageren.