Rundveehouderij

Nieuws 157 x bekeken

Ook Nemelco houdt melkprijs gelijk

Voorthuizen – Particuliere melkverwerker Nemelco houdt de melkprijs voor de derde keer op rij gelijk. Leveranciers ontvangen daarmee over de maand november een netto melkprijs van 38 euro per 100 kilo exclusief btw en inclusief 7 cent PZ-heffing. Dit blijkt uit berekening van het Agrarisch Dagblad.

De gemiddelde melkprijs die Nemelco over 2010 betaalt komt daarmee uit op € 32,95. Het gaat om de hoogste gemiddelde melkprijs die een Nederlandse zuivelverwerker tot en met de maand november in 2010 heeft uitbetaald.

De zuivelonderneming uit Voorthuizen wordt gevolgd door FrieslandCampina, de zuivelonderneming die als enige haar melkprijs over november verhoogde, met een gemiddelde garantieprijs van € 31,90. Daarna volgen Cono (€ 31,40), Bel Leerdammer (€ 31,34) en DOC Kaas (€ 30,60).

Of registreer je om te kunnen reageren.