Rundveehouderij

Nieuws 188 x bekeken

NZO wil 476.000 euro voor onderwijsvoorlichting

Zoetermeer – De Nederlandse Zuivel Organisatie vraagt het Productschap Zuivel voor het project Onderwijsvoorlichting 476.000 euro subsidie.

De bedoeling is het natuurlijke imago van zuivel onder basisschoolleerlingen te borgen en verbeteren. Speerpunt van het voorlichtingsproject is uitleg geven over de productie zelf. Secundair wordt aandacht besteed aan gezondheidsaspecten van zuivel.

De voorlichting bestaat uit lesmateriaal voor alle groepen in het basisprogramma en een excursieprogramma. Per jaar krijgen volgens de NZO ongeveer 25.000 leerlingen van de basisschool een excursie naar de boerderij. Tot de lesmaterialen behoren een voorleesboek voor de kleuterbouw geleverd, een lespakket Rondje Zuivel voor de onderbouw en de twee brochures "Van koe tot koelkast" en "Van koe tot kaas" voor de middenbouw. Volgens de NZO worden jaarlijks vele tienduizenden exemplaren aangevraagd door scholen.

Van het budget is 275.000 euro bestemd voor boerderijexcursies en 125.000 euro voor lesmaterialen. Het overige deel gaat op aan BTW.

Of registreer je om te kunnen reageren.