Rundveehouderij

Nieuws 207 x bekeken

Miljardenonderneming zuivel in de maak in Brazilië

Sao Paulo – De Braziliaanse zuivelondernemingen Bom Gosto en LeitBom willen fuseren. Door de gezamenlijke omvang, een omzet van 3 miljard reais (1,35 miljard euro), denken de twee bedrijven internationaal te kunnen groeien.

De nieuwe onderneming is volgens de bedrijven verzekerd van afname van 2 miljard kg melk per jaar.

De firma gaat Lacteos Brasil of LBR heten. Samen bestieren de bedrijven 30 productielocaties. Onderdeel van de deal is volgens persbureau Reuters een directe investering van 700 miljoen reais (314 miljoen euro) door de Braziliaanse staatsontwikkelingsbank (BNDES). Daarnaast koopt de BNDES voor 250 miljoen reais (112 miljoen euro) aan obligaties die om te zetten zijn in gewone aandelen.

Zowel Bom Gosto als LeitBom worden momenteel gecontroleerd door investeringsmaatschappijen. Het nieuwe bedrijf zal voor meer dan 40 procent in handen zijn van Monticiano, dat nu LeitBom bezit, terwijl het overige deel bijna gelijk is verdeeld over BNDES Participaties en Bom Gosto Participaties.

Lacteos Brasil wil in eerste instantie een groter marktaandeel in Brazilië veroveren op concurrent Brasil Foods. Daarnaast zoekt het bedrijf groei in omringende markten als Paraguay, Argentinië en Venezuela.

Of registreer je om te kunnen reageren.