Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Milcobel wel in staat ledenmelk op te halen

Kallo - De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel is tot nu toe, ondanks het winterse weer, in staat om de melk van haar leden op te halen. Dat meldt de organisatie desgevraagd aan het Agrarisch Dagblad.

Zuivelverwerker FrieslandCampina heeft maandag honderdvijftig leveranciers in België geadviseerd om de melkmalen die ze na het weekeinde in de tank hadden zitten, te laten weglopen. De onderneming zag vanwege de moeilijk begaanbare wegen geen mogelijkheid om de melk tijdig op te halen.

“Het kost ons moeite en ook wij hebben te maken met vertraging”, zegt Milcobel-woordvoerder Eddy Leloup. “Maar deze vertraging zijn wij nu aan het inhalen.” Met behulp van extra ophaalwagens is de Belgische zuivelonderneming toch in staat om de melk bij haar leden op te halen. Wat volgens Leloup mogelijk het verschil maakt is dat Milcobel de melk twee keer om de drie dagen, en één keer om de twee dagen bij haar leden ophaalt. “Daardoor halen wij de woensdagen geen melk op. Dat geeft ons een buffer om achterstanden goed te maken.” FrieslandCampina haalt de melk wel om de drie dagen op en heeft daardoor minder ruimte om achterstanden in te halen.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.