Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Melkveehouderij blijft flink boven quotum melken

Zoetermeer – De Nederlandse melkveehouderij blijft ook in de periode van 1 april tot en met eind november 2010 flink boven het quotum melken. Dit blijkt uit maandelijkse aanvoercijfers van het Productschap Zuivel.

De Europese Unie staat voor het lopende quotumjaar een productieverruiming toe met 1 procent. De totale melkaanvoer tot en met november blijkt echter met 2,8 procent gestegen. De vetproductie is nog veel harder gestegen. Die is met een toename van 3,6 procent in totaal 2,6 procent te hoog. De melkveehouderij heeft nog vier maanden de tijd om die overschrijding weg te werken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Tom

  Volgens mij moet de auteur zijn huiswerk over doen, want zijn het nog maar 3 maanden tot 1 april. Dus er zal nog harder aan de rem getrokken moeten worden.

 • no-profile-image

  jeroen

  Tom wel goed lezen er staat eind november
  Dus dat is vier maand tot 1 april

Of registreer je om te kunnen reageren.