Rundveehouderij

Nieuws 171 x bekeken 1 reactie

Melkproductie Zweden blijft op de terugtocht

Jönköping - De melkproductie in Zweden bleef ook dit kalenderjaar op de terugtocht.

Volgens de berekeningen van de Zweedse rijkslandbouwdienst ten behoeve van de Europese statistiekinstantie Eurostat is 4 procent minder gemolken dan in 2009. Dat komt erop neer dat in het op een paar weken na voorbije lopende jaar ruim 2,81 miljard kilo is geleverd.

De afgelopen jaren is sprake geweest van een gestage daling. In 2005 werd nog ruim 3,16 miljard kilo gemolken. In het jongste volledige quotumjaar – dat eindigde op 31 maart 2010 – werd slechts iets meer dan 84 procent van de beschikbare ruimte benut. Financieel ging het in het afgelopen jaar volgens de rijkslandbouwdienst iets beter. De waarde van de melkproductie steeg met 10 procent. De door de verwerkers uitbetaalde melkprijzen stegen ten opzichte van 2009 met 15 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gaatze

    In Zweden snappen ze hoe de markt werkt. 4% minder werken (produceren) en 10% meer verdienen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.