Rundveehouderij

Nieuws 173 x bekeken

Melkproductie Duitsland houdt stijgende lijn vast

Bonn - De melkproductie in Duitsland houdt de stijgende lijn vast. Tot en met oktober – de eerste zeven maanden van het op 1 april begonnen quotumjaar – blijkt 99,9 procent van de ruimte te worden benut.

Dat is 0,2 procent meer dan een maand eerder, zo valt op te maken uit de cijfers van zuivelmarktbureau ZMB. Concreet is in de genoemde periode 2,5 procent meer melk geleverd dan in dezelfde periode van 2009/10.
Uitgaande van de huidige trend is een lichte overschrijding van het quotum niet onwaarschijnlijk, maar ook niet zeker, daar in de resterende maanden telkens 3,7 procent meer kan worden geleverd dan in het voorafgaande jaar zonder dat de productie door het plafond gaat, aldus de inschatting van de rekenaars van het ZMB.

Of registreer je om te kunnen reageren.