Rundveehouderij

Nieuws 191 x bekeken 1 reactie

Melkaanvoer FrieslandCampina omlaag

Amersfoort - De melkaanvoer van FrieslandCampina is de laatste weken duidelijk onder het niveau van vorig jaar gezakt.

Dit blijkt uit aanvoergegevens van het bedrijf.

De daling zette in vanaf week 47 en bereikte in week 48 een laagtepunt van bijna 155 miljoen kilo per week. Vervolgens herstelde de melkaanvoer zich weer. In week 50 bedroeg de aanvoer ongeveer 157 miljoen kilo.

Toch blijft de aanvoer sinds week 47 duidelijk onder het niveau van de twee voorgaande jaren. Het gehalte aan vet en eiwit in de melk is de laatste weken echter juist duidelijk hoger dan in voorgaande jaren. Daarmee wordt het effect van de aanvoerdaling weer gedeeltelijk ongedaan gemaakt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan k.

    ze mogen blij zijn dat er nog melk wordt aangevoerd met deze weersomstandigheden!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.