Rundveehouderij

Nieuws 259 x bekeken

MKZ breidt snel uit in Zuid-Korea

Seoul – Mond- en klauwzeer breidt zich uit in Zuid-Korea.

Het virus is inmiddels vastgesteld op 27 bedrijven in de directe omgeving van de twee varkensbedrijven waar eerder deze week MKZ werd vastgesteld. Het gaat om de regio Andong, 270 kilometer ten zuiden van Seoul.

Naast bedrijven in de directe omgeving van de eerste varkensbedrijven waar het virus is vastgesteld, zijn ook besmettingen vastgesteld op rundveebedrijven die op 12 en 20 kilometer afstand liggen.

De Koreaanse overheid vreesde voor het weekend al dat het virus zich snel zou verspreiden. Daarom zijn alle 84 veemarkten in het land gesloten. Alle dieren op de besmette bedrijven worden geruimd, net als de bedrijven in een straal van 500 meter rondom de besmette bedrijven. De regering heeft 9,6 miljoen euro beschikbaar gesteld om getroffen veehouders te ondersteunen.

De regering heeft ook extra hygiënemaatregelen ingesteld op vliegvelden en andere plaatsen waar veel reizigers komen. Wegen van- en naar de besmette regio’s zijn afgesloten. Koreaanse media melden dat er inmiddels meer dan 50.000 dieren zijn geruimd in verband met de uitbraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.