Rundveehouderij

Nieuws 206 x bekeken

Kleine 8 procent Zweedse melkveehouders beëindigde afgelopen jaar het bedrijf

Stockholm- De afgelopen 12 maanden heeft een kleine 8 procent van de melkveehouders in Zweden het bedrijf beëindigd. Dat staat in het nieuwe structuurrapport van sectororganisatie Svensk Mjölk.

Het percentage betekent dat het aantal bedrijven is afgenomen met 459 en ver onder de 6.000 belandde, namelijk uitgaande van de stand per oktober op 5594. Volgens Svensk Mjölk volgt de structuurontwikkeling daarmee in grote trekken de verwachte lijn.

De gemiddelde melkplas per bedrijf groeide naar 454.000 kilo terwijl het aantal bedrijven met een melkplas van 1 miljoen kilo en meer toenam naar 600. Zij produceren 35 procent van de totale Zweedse melkplas, die echter ten opzichte van de periode oktober-oktober van 2008/09 wel opnieuw inleverde, ditmaal 3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.