Rundveehouderij

Nieuws

Honderden Britse boeren bij melkprotest-acties

Glasgow – Honderden Britse melkveehouders zijn de afgelopen dagen komen opdagen voor protestacties bij distributiecentrum van supermarkt Asda en bij verschillende vestigingen van deze en andere winkeliers.

Asda probeerde de actie met een gerechtelijke uitspraak te voorkomen maar de boeren wisten daaraan te ontkomen door wel te demonstreren maar zich strikt aan de opgelegde bepalingen te houden. Asda heeft nu toegezegd vandaag, vrijdag, met een delegatie van actiegroep Farmers for Action te praten over de melkprijzen en haar voortdurende stunten met verse melk.

De National Farmers Union of Scotland voerde op haar eigen manier actie door gratis melk uit te delen bij grote supermarkten in Glasgow en Edinburgh. ‘’Supermarkten en consumenten blijven genieten van een grote reeks melk-, kaas- en zuivelproducten in de vakken maar tegelijkertijd is de prijs die de Schotse boeren voor hun melk vangen niet voldoende om de kosten te dekken,’’ aldus voorzitter Jim Mclaren van NFUS. De boerenbond maakt zich daarbij niet alleen zorgen over melk maar ook over andere agrarische producten. ‘’We roepen de winkelbedrijven op om hun aandeel te leveren in een duurzame toekomst voor alle Schotse boeren.’’

Of registreer je om te kunnen reageren.